четвер, 16 листопада 2017 р.

Звільняйте власні книги

У багатьох з нас на книжкових полицях, або на антресолях можна знайти цікаві книги. Прочитавши їх один раз ми ніколи до них не повертаємось… Але ж книга хоче жити, бути корисною! Тому на допомогу книзі приходить
буккросинг (з англ. «book» — «книжка», «crossing» — «переїзд», «перехрестя») - всесвітнє книжкове мандрування з рук в руки, з дому в дім, з країни в країну.
Буккросингові полички сьогодні можна побачити у багатьох бібліотеках. А це значить, що небайдужі читачі хочуть, щоб їхні книжки прочитали якомога більше людей, щоб потім поділитися своїми думками з приводу прочитаного. Невипадково девізом буккросинга стали слова «Перетворимо весь світ у бібліотеку!»
Можна сказати, що Буккросинг - це безкоштовний обмін книгами чи, як кажуть буккросери, це "звільнення" книжок. Буккросер, прочитавши книгу, залишає її у громадському місці, щоб хтось інший міг її прочитати. Так книги «звільняються» і мандрують від одного читача до іншого.
Ці книги не мають номерів та шифрів. Беріть книги зі столу в читальному залі нашого коледжу (без читацького квитка, без запису), рекомендуйте знайомим.

"Звільняйте власні книги", приносьте їх до бібліотеки. А ми допоможемо знайти для них нових господарів.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар