четвер, 12 березня 2020 р.

ХОЧ СЛОВО МОВЛЕНЕ ІНАКШЕ



  Для  шанувальників української мови 21 лютого – важлива дата – Міжнародний день рідної мови. З кожним роком у нашому місті, у рідному коледжі таких людей стає все більше.

Ось і нещодавно, представники коледжу на чолі з завідувачем біблотекою І.С. Бердник побували в обласній універсальній науковій бібліотеці імені первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія.

Як відомо, між обласною бібліотекою та бібліотекою коледжу існує давній творчий зв’язок. Ірина Сергіївна Бердник – досвідчений фахівець, тож її слово тут вагоме і авторитетне.
Цього разу наш коледж запросили взяти участь у мистецько- читацькій конференції до Міжнародного дня рідної мови «Яке прекрасне рідне слово! Воно не світ, а всі світи».

Свято пройшло надзвичайно зворушливо. В ньому взяли участь представники польської, вірменської, єврейської, азербайджанської діаспор. Для гостей підготували літературно-музичну композицію «Мова єднає всіх», виступ Академічного фольклорно-хореографічного ансамблю Славутич».

З розповідями про необхідність збереження рідної мови, про культурне життя діаспор нашого міста виступили їх представники. Цій помітній події були присвячені книжкові виставки.

Немає коментарів:

Дописати коментар