пʼятницю, 23 грудня 2016 р.

Архів новин

[29.09.2016] КНИГА – МОРСЬКА ГЛИБИНА


 КНИГА – МОРСЬКА ГЛИБИНА

Ці  слова належать видатному поету – Каменяру І.Я. Франку, 160-літній ювілей якого протягом 2016 року відзначає весь світ.  Цікавий факт  в історії нашого закладу: бібліотека  відкрилася в 1902 році, книги видавали слухачі фельдшерської школи. Книги вміщували в одній шафі. Через вісім років їх було вже більше 1200 примірників, а перед Другою світовою війною фонд бібліотеки вже складав 39 тисяч примірників.

Майже всі вони були знищені у полум’ї війни, бібліотека відроджувалась заново і сьогодні - це сучасний  інформаційний і культурно - просвітницький центр з книжковим фондом понад 85 тисяч примірників. У бібліотеці створений і функціонує зручний довідковий  апарат: алфавітний і систематичний каталоги, картотеки.

Створюється електронний каталог, що є першою сходинкою до автоматизації всіх процесів обслуговування наших студентів.  До послуг відвідувачів медіа  - центр комп’ютерної підготовки до ліцензійного іспиту КРОК М, компетентні консультації, довідково-інформаційна допомога. Третій рік в соціальних мережах активно працює  група бібліотеки училища з колекціями електронних книг, навчальних  медичних аудіо та відеоматеріалів.  Сім днів на тиждень працює он - лайн бібліотека. А керує всім цим складним науково - організаційним  процесом досвідчений фахівець  І.С.Бердник.

Цю чудову жінку та працівників нашої бібліотеки щиро вітаємо з їх професійним святом! Бажаємо за словами того ж таки славного Каменяра виносити з книг «дивнії перли знань».  

Немає коментарів:

Дописати коментар