неділю, 20 вересня 2015 р.

Дивовижні і в той же час красиві бібліотеки світу

 

А чи давно ви ходили в бібліотеку? - Напевно багато хто з вас відвідують бібліотеки під час сесій або коли попросту вам це необхідно по роботі. На даній сторінці вашій увазі  представлені дивовижні і в той же час красиві бібліотеки світу і хоча їх не так вже й мало, ви побачите самі дивні бібліотеки, розташованих у різних куточках землі. У такі читальні зали можна ходити навіть не заради того щоб взяти почитати яку-небудь книгу, а просто помилуватися на красу панує в них.
                                                            Подорожуйте разом з нами!
 Александрійська бібліотека – була однією з найбільших бібліотек античного світу. Війни і пожежі стали причиною того, що ці найбагатші зібрання папірусних сувоїв, які містили величезну скарбницю знань, загинули. Упродовж тисячоліть Александрійська бібліотека залишалася лише міфом, легендою, ні знайти, ні відродити яку вже було неможливо. Проте, все змінилося на початку 21 століття - саме тоді в Александрії розчинила свої двері бібліотека, покликана стати гідною спадкоємицею легендарної «Бібліотеки Александрину».
Нова Александрійська бібліотека побудована на тому ж місці, де колись стояла її знаменита попередниця у формі кола, що символізує нескінченність. Будівля складається з 7 поверхів: (3 поверхи згори і 4 - під землею). Немов сонце, що встає з моря, величезний комплекс бібліотеки підводиться з басейну прісної води над землею.
Архітектори в розробленій нимі споруді, мабуть, передбачили все, що може бути корисним і потрібним бібліотеці.
Сховище Александрійської бібліотеки здатне вміщувати близько 8 млн книг. Головний читальний зал розмістився на 11 каскадних рівнях на площі в 70 тис. кв. метрів прямо під скляним дахом будівлі, символізуючим сонячний годинник. У комплексі передбачені спеціалізовані бібліотеки для сліпих, дітей і підлітків, є свій власний планетарій, конференц-зал, декілька музеїв і галерей мистецтв і навіть веб-дзеркало Архіву Інтернету - точна копія величезного сховища безлічі Інтернет-ресурсів, аудіо-, відео- і графічних матеріалів.
Метою створення нової «Бібліотеки Александрину» стало бажання відродити у єгиптян інтерес до читання та вченості, що були властиві античним ученим, знову зробити Александрію, як і в давнину, одним з головних культурних центрів Середземномор'я.
Бібліотечний курорт (Таїланд)    Деякі люди навіть на відпочинку не можуть розлучитися з книгами. Ось для них і створений готель з назвою The Library Resort, відкритий нещодавно в Таїланді. Головна його родзинка - чудова бібліотека, побудована одразу біля басейну.. Власники готелю впевнені: книги розслаблюють не гірше ніж алкоголь. 
Бібліотека дозволяє також брати аудіо і відео як для перегляду і залі, так і у власному номері. Без Інтернету також не обійшлося. Як бачимо, начебто звичайна бібліотека із мережою Інтернет, залами і книгами, але вона розташована в одному з найкращих місць Тайланду - посеред лісу на острові Самуі, що робить її дуже популярною серед великої кількості людей з усього світу. 
Книжкова полиця (США)
 
Будівлю, що знаходиться в Канзас-Сіті (США Міссурі) не сплутаєш ні з чим. Це центральна публічна бібліотека (Kansas city public library), що стала справжньою окрасою міста і своєрідним архітектурним шедевром, відомим під назвою Книжкова полиця. Фасад будівлі створений у вигляді 22-х 8-ми метрових книжкових

четвер, 3 вересня 2015 р.